Ook volwassenen zijn van harte welkom om bij ons pianoles te volgen. Misschien heeft u in het verleden al muziek gemaakt en wilt u deze hobby weer oppakken? Of wellicht is het een lang gekoesterde droom om piano te kunnen spelen, en hebt er eindelijk de ruimte voor? Het (leren) pianospelen is gelukkig niet leeftijdsgebonden.

Ook ouderen/gepensioneerden kunnen over het algemeen grote vorderingen maken en genieten van het musiceren. Het is dus nooit te laat om te beginnen met pianospelen!

U hoeft van tevoren geen noten te kunnen lezen. De enige voorwaarde is dat u beschikt over een piano of vleugel om op te oefenen.

Uiteraard gaan wij ook graag met (ver-)gevorderde leerlingen aan de slag. Met u samen bepalen we de inhoud van de lessen. Heeft u bijvoorbeeld wensen over het genre dat u wilt spelen, dan zorgen wij voor passende stukken die aansluiten bij uw niveau. De muzikale richting wordt afgestemd op uw smaak en voorkeur.


“De lessen van Erna zijn altijd plezierig. Door haar aanwijzingen, stimulans en enthousiasme blijf ik gemotiveerd om door te gaan met pianospelen. Ook als ik niet goed geoefend heb, weet ze de lessen zinvol te maken en is ze altijd positief. Haar aanwijzingen gaan niet alleen over techniek of uitvoering, maar ook over hoe ik kan oefenen en hoe ik meer ontspannen kan spelen. Ze zoekt naar muziek die past bij mijn smaak en niveau en ook als mens voelt ze me goed aan. Maar het is vooral haar enthousiasme dat aanstekelijk werkt!”
Mirjam (55)


Wat kunt u verwachten van de pianoles?

Onze pianolessen bieden u de gelegenheid om op een ontspannen manier bezig te zijn met muziek. De lessen worden afgestemd op uw motivatie om te gaan spelen, maar ook op uw tempo en smaak. Heeft u een favoriete muziekstijl die u graag wilt leren spelen, dan zorgen we dat er ruimte is voor afwisseling. Wij hebben ervaring in het onderwijzen van klassiek, licht klassiek, populair en improvisatie.

Tijdens de lessen schenken we aandacht aan muziektheorie, het opbouwen van een goede techniek en het trainen van uw gehoor.

Volwassen leerlingen zijn vaak terughoudend in het voorspelen. Het blijkt niet gemakkelijk om (op een ontspannen manier) voor publiek te spelen. Dat is jammer, want muziek wordt extra leuk als er mensen van kunnen meegenieten.

Voor de volwassen leerlingen die daarin geïnteresseerd zijn, organiseren we daarom regelmatig een groepsles. In gezelschap van maximaal acht medepianisten oefent u in het ontspannen muziek maken voor en met anderen. Hierbij leert u tegelijk om op een andere manier te luisteren naar uw eigen spel en dat van anderen.

Wie dat wil, kan samen met andere leerlingen muziek maken. De groepslessen bieden een uitstekende gelegenheid om contacten hiervoor te leggen. Wilt u samenspelen met andere instrumenten? We geven onze leerlingen graag de kans om kamermuziek te leren spelen met andere instrumentalisten.

Twee keer per jaar organiseren we voor onze volwassen leerlingen een voorspeelavond. U kunt tijdens deze avond de door uzelf uitgekozen en voorbereide muziek laten horen. Uiteraard wordt aan deze stukken tijdens de lessen ruim aandacht geschonken. De voorspeelavonden worden feestelijk aangekleed met hapjes en drankjes.


 

“Het is leuk hoe Erna en Noortje samen optrekken. Twee keer per jaar is er een gezamenlijke voorspeelavond, waardoor alle leerlingen elkaar kunnen ontmoeten en beluisteren. Met alle niveaus en muzieksoorten door elkaar heen is dit steeds weer een verrassende avond in een goede sfeer. Met als kers op de taart een wervelend stukje quatre-mains van Erna en Noortje samen. Als je dan nog geen goed humeur hebt…!”
Hester (47)


 

Blijft voorspelen moeilijk en onprettig aanvoelen? Dan is de workshop ‘Pianospelen vanuit de Gestaltvisie’ wellicht iets voor u. Klik hier voor meer informatie.

De pianolessen worden in principe gegeven op onze vaste locaties in Tilburg, Eindhoven, Haaren en Rosmalen. In Tilburg en Haaren krijgt u les op een Steinway vleugel.

Heeft u liever pianoles aan huis, dan is dat ook mogelijk. Een voorwaarde is dat u de beschikking heeft over een (gestemde) piano.


“Noortje is een fantastische piano juf die steeds door de muzikale beleving als uitgangspunt te nemen de technische problemen weet te tackelen met een eindeloos geduld en ongeëvenaard enthousiasme.”
Arie (57)


Voor pianoles aan huis gelden andere tarieven (op aanvraag).
Meer informatie: aanmelden en tarieven