Wij geven les aan kinderen en jongeren, zowel beginners als gevorderden.

Voor kinderen die beginnen met pianoles is het belangrijk om eerst een goede basis op te bouwen. De basisvaardigheden worden aangeleerd met behulp van een gedegen lesmethode. Omdat iedere leerling anders is, kiezen we de methode die het beste bij uw kind past. Heeft een speciaal onderdeel extra aandacht nodig, dan maken we speciaal voor uw kind toegepaste oefeningen.

Jongeren ontwikkelen op een gegeven moment een eigen muzieksmaak. Omdat zij extra plezier beleven aan stukken die bij hun smaak passen, vullen wij het lesmateriaal aan met muziek die zij mooi vinden en hen uitdaagt. Hun eigen inbreng vinden wij hierbij erg belangrijk.

Het leren pianospelen gebeurt doorgaans aan de hand van het klassieke notenbeeld. Desgewenst bieden wij lessen aan waarbij de leerling leert pianospelen door middel van akkoorden. Zo kan uw kind muziek leren maken op de manier die het beste bij hem/haar past.


Wat kan uw kind verwachten van de pianoles?
Uw kind krijgt bij ons de gelegenheid om op een plezierige manier bezig te zijn met muziek. De lessen zelf zijn ontspannen en inspirerend. Altijd staat uw kind centraal. Door onze persoonlijke aanpak kunnen we de lessen volledig op hem/haar afstemmen: dit betreft zowel de snelheid waarin nieuwe lesstof aangeleerd wordt, de aanpak van de les en de keuze voor een muziekstijl (genre).

Door het gebruik van goede lesmethodes stimuleren we de muzikale ontwikkeling. Denk hierbij aan het ontwikkelen van het gehoor en het ritmegevoel, het opbouwen van een goede techniek, het noten lezen, de expressie en het concentratievermogen.


“Ik vind de lessen heel erg leuk. Ik leer er heel veel van want ik vind het moeilijker dan ik verwacht had. Maar Noortje komt altijd met leuke ideeën zoals bekende popliedjes uitzoeken hoe je ze moet spelen.”
Imme (15 jaar)


Minimaal tweemaal per jaar krijgt iedereen de gelegenheid zich te presenteren tijdens een leerlingenconcert. Uw kind heeft dan de kans om zelf uitgekozen en voorbereide muziek te laten horen. Ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, maar ook vriendjes en vriendinnetjes zijn hierbij van harte welkom.

De pianolessen worden in principe gegeven op onze vaste locaties in Tilburg, Eindhoven, Haaren en Rosmalen. In Tilburg en Haaren krijgt uw kind les op een Steinway vleugel.

Heeft u liever pianoles aan huis, dan is dat ook mogelijk. Een voorwaarde is dat u de beschikking heeft over een (gestemde) piano.

Voor pianoles aan huis gelden andere tarieven (op aanvraag).


“Ik heb veel van Erna geleerd. Niet alleen op het gebied van muziek, maar ook over mezelf. Op de momenten dat ik dacht over stoppen met piano, liet zij mij toch weer zien dat het heel leuk is. Ze past haar lesmethode aan mij aan en daagt me uit. Bovendien is Erna niet alleen een pianolerares, ze is ook iemand met wie ik altijd kan praten.”
Maaike (17)


Meer informatie: aanmelden en tarieven