Kinderen een uur lang laten luisteren naar klassieke pianomuziek? Dat kan! Pianoduo Sfogato brengt sprankelende kinderprogramma’s waarbij niet alleen veel te luisteren valt, maar ook van alles is te zien.


Programma ‘Sprookjes en Spelen’

Ravel, Ma mere l’oye
Fantasierijke muziek, dia’s en een boeiende toelichting voeren kinderen mee naar de sprookjeswereld van Moeder de Gans en de klankwereld van Maurice Ravel.

Prokofiev, Peter en de wolf
Het bekende verhaal van Peter en de Wolf (muzikaal uitgebeeld door Prokofiev) wordt afgewisseld met een spannende vertelling en zeer tot de verbeelding sprekende dia’s.

 

 


Bizet, Jeux d’enfants
George Bizet liet zich door kinderspelen inspireren tot het schrijven van een aantal vrolijke, korte composities. Een begeleidende, door de muziek geïnspireerde, zwart-wit film zorgt voor een originele en levendige combinatie tussen beeld en muziek.


Workshop ‘ De kracht van muziek’
Ter voorbereiding van de voorstelling ‘drie heel lieve vriendinnen’ biedt Stichting Musicabre de workshop ‘De kracht van muziek’ aan. Hierin worden de kinderen op een interactieve manier uitgedaagd emoties te herkennen, te ervaren en te uiten in klassieke muziek. De muzikale workshop draagt bij aan een optimale beleving van de voorstelling.
Dit is een workshop waarin kinderen worden meegenomen op reis door een muzikaal landschap waarin van alles gebeurt. Doelstelling van de workshop is kinderen laten beleven dat muziek een expressiemiddel is waarin ze emoties kunnen ervaren en herkennen. Thema’s als je veilig voelen, erbij willen horen, pesten en je emoties uiten spelen hierbij een rol.

  • kinderen leren door luisteropdrachten basisemoties te koppelen aan muzikale sferen
  • kinderen zelf muziek laten maken met hun eigen unieke stem
  • kinderen hun emoties en die van anderen leren benoemen d.m.v. muzikale rollenspellen

In deze productie is gekozen voor de rijke en expressieve Spaanse (volks-) muziek. Alle zintuigen worden hierbij geprikkeld. De workshop is een perfecte voorbereiding op de muziektheatervoorstelling ‘Drie heel lieve vriendinnen’.
Bij de workshop is een uitgebreide lesbrief verkrijgbaar. Hiermee wordt de workshop verder uitgediept en verwerkt.


Educatieve muziektheatervoorstelling ‘Drie heel lieve vriendinnen’

‘Drie heel lieve vriendinnen’ van Stichting Musicabre is een prikkelende, muzikale voorstelling voor kinderen van 6- 12 jaar. De voorstelling is gehuld in Spaanse sferen en stelt daarbij het nog altijd zeer actuele thema pesten centraal. ‘Drie heel lieve vriendinnen’ zal worden gespeeld op basisscholen, instellingen en kleine theaters.
In ‘Drie heel lieve vriendinnen’ staan twee doelen centraal die elkaar versterken; enerzijds maakt het de klassieke muziek op prikkelende wijze toegankelijker voor kinderen, anderzijds richt het zijn pijlen op de problematiek rondom pestgedrag.
Zangeres Ien Bouwmans en pianistes Noortje Krämer en Erna Melis spelen drie vriendinnen die zich elk voorstellen als de aardigste van de drie. In de praktijk blijkt echter dat ook deze lieve vriendinnen zeer bedreven zijn in het elkaar afvallen, plagen, na-apen, en pesten. De korte scènes worden muzikaal geïllustreerd met aansprekende, overwegend Spaanse klassieke muziek en volksmuziek.
De voor kinderen zeer toegankelijke muziek leent zich uitstekend voor het kunnen herkennen, aanvoelen en beleven van de emoties. Kinderen leren het pestgedrag en daarbij horende emoties te herkennen zonder zelf direct betrokken te zijn. Deze wervelende voorstelling is daarom uitermate geschikt om de problematiek rondom pestgedrag bespreekbaar te maken.

 


Belangstelling?
Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan via: info@sfogato.nl