groepsles01

Groepslessen
Volwassen leerlingen zijn vaak terughoudend in het voorspelen voor familie en vrienden. Het blijkt niet gemakkelijk om (op een ontspannen manier) voor publiek te spelen. Dat is jammer, want muziek wordt extra leuk als er mensen van kunnen meegenieten.

Voor de volwassen leerlingen die daarin geïnteresseerd zijn, organiseren we daarom regelmatig een groepsles. In een gezelschap van maximaal acht deelnemers oefent u in het ontspannen muziek maken voor en met anderen. Hierbij leert u tegelijk om op een andere manier te luisteren naar uw eigen spel en naar dat van uw medecursisten. Over en weer worden ervaringen uitgewisseld. Blijft voorspelen moeilijk en onprettig aanvoelen? Dan zijn de groepslessen ‘Pianospelen en Gestalt’ wellicht iets voor u.

Klik hier voor meer informatie.


groepsles02

Leerlingenconcerten
Voor zowel de kinderen als de volwassenen organiseren wij tweemaal per jaar een leerlingenconcert. Het leerlingenconcert voor de kinderen vindt plaats bij pianohandel Frans van de Sande in Tilburg. De volwassenen kunnen zich presenteren op een Steinway vleugel tijdens een huiskamerconcert op de leslocatie in Tilburg. Beide gelegenheden worden feestelijk aangekleed met een drankje en een hapje. Familie en vrienden zijn van harte welkom!

 

voorspeelmiddag kinderen 8

voorspeelmiddag kinderen 3


Gezamenlijk concertbezoek
Aan het begin van ieder cursusjaar bieden wij u onze selectie aan uit het concertaanbod van Tilburg en wijde omgeving. Bij voldoende belangstelling wordt een aantal van deze concerten bezocht en –onder het genot van een drankje– nabesproken.


“Ook ben ik zeer te spreken over de gedeelde praktijk van Noortje en Erna. De activiteiten zoals gezamenlijk naar concerten gaan, voorspeel-avonden en groepslessen zijn heel leerzaam en het contact met andere leerlingen, waaronder het samen muziek maken vind ik erg waardevol.”
Tine


4mains

 

Workshops
Als enthousiaste kamermuziekpianisten willen wij dit plezier ook graag aan onze leerlingen overbrengen. Daarom organiseren wij met regelmaat kamermuzieklessen. U kunt daarbij denken aan quatre mains-spel, het begeleiden van zangers en andere instrumentlisten. Dit kan resulteren in een presentatie, zoals onlangs in een Benjamin Britten project.