Erna Melis (1958) geeft pianoles in Tilburg, Eindhoven, Oisterwijk, Vught en Haaren. Zij volgde haar opleiding aan het Brabants Conservatorium bij Ton Demmers, waar zij in 1982 cum laude afstudeerde. Al tijdens haar studietijd was zij een enthousiast kamermuziekpianiste. Ook solistisch oogst ze veel succes. Na haar conservatoriumstudie vervolgde zij haar opleiding bij de bekende pianopedagoog Jan Wijn.

Inmiddels heeft Erna een jarenlange ervaring als enthousiast pianopedagoge. Daarnaast is zij actief als begeleidster van instrumentalisten en koren. Samen met Noortje Krämer vormt ze het pianoduo Sfogato. Als pianiste van het studentenkoor Maranatha maakte zij enkele cd’s. Erna is regelmatig te horen op diverse podia, waar zij haar toehoorders altijd weet te boeien. Niet alleen door haar geëngageerde spel, maar ook door haar geïnspireerde programmatoelichtingen en (kinder-)vertellingen.

Naast pianiste is Erna ook Gestalttherapeute. Muziek en Gestalt vullen elkaar uitstekend aan. Indien gewenst, combineert Erna haar pianolessen met de uitgangspunten van de Gestalttheorie. Klik hier voor meer informatie.